great

JAg och philip är nu inne på vår 13onde GI-dag. Vi har kört ganska intensivt och inte ätit pasta, ris eller potatis på dom här dagarna. Inte heller godis, snacks, dricka eller mjukt bröd. (okej, har ätit mjukt bröd en dag.) jag längtar efter potatis... Det här är några av grejerna vi ätit:

-kyckling, kantareller och ruccola sallad
-squash lasagne med köttfärs
-fylld fläskfilé med pesto och salami + rostade grönsaker
-kyckling med blomkålsstuvning och vitlöks creme
- tonfisksallad
-kalkon sallad
-kräftstjärts och chiligrta med fullkornsris och raita
-kycklinggryta med mango och kokta morötter
--sojamjölspaj med champinjonstuvning och bacon+ sallad
-grillspett med god sallad och qinoua

Eftersom jag fullständigt älskar att laga mat så har det gått ganska bra hittills.. men nu börjar förslagen att tryta. Det som är bra med GI är ju att man får äta grädde, creme fraiche, kött, kyckling, fisk, ägg, nötter, olja.. osv.. så man kan ändå göra en god sås. Det gör det hela lättare. Det var sagt att vi skulle göra en 14 dagars intensiv period.. och det är därför vi inte ätit tillexempel fullkornspasta eller potatis överhuvtaget.. när dom dagarna är över ska vi börja lägga in lite sånt i kosten också. Anledningen till att vi har gjort såhär var för att vi behövde en rejäl avgiftning och bli av med allt socker och fett sug.


Kommentarer
Postat av: Ankan

Blir grymt imponerad! =) Duktigt av er! Men du kan gärna får komma hem till oss och laga mat någondag, är inte alls så haj på det där ja ;-p


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback