15.43

Aaaaaj. Mina tänder gör ont! Mitt huvud gör ont! Hela mitt ansikte gör ont! Om jag hade råkat glömma varför jag slutade ansvända skenan så kommer det sakta tillbaka till mig nu,,

13.48

Lägenheten är värderad och den blir x antal kronor dyrare än vad vi hade tänkt. Meen det kanske blir av ändå. Återkommer med svar imorgon.

Idag ska jag se på nyaste avsnittet av one tree hill(!) och av house, sen ska jag ta en powerwalk och på vägenhem ska jag köpa två sallader på coffey house. Ikväll funderar jag på att dra iväg och träna.. men jag har sån jäävla träningsvärk så det är inte sant.. speciellt i låren. Kanske bara ska cykla och trampa lite så den går bort (eller blir värre). Tvätta lite också maybe. Ha på mig min skena hela dagen för jag ska till tandläkaren imorgon och det var ett tag sen jag använde den...

Jag vill ha

  • en vitamin A bikini
  • ett par nya jeans
  • lägenheten
  • röd kjol från kharma
  • pengar så jag kan köpa de presenter jag vill till philip
  • en gratis klippning + färgning
  • en spa resa
  • manikyr
  • bättre tränings motivation
  • vår och sommar
  • kroppen jag strävar efter
  • pengar överhuvudtaget
  • sand mellan tårna
  • en ny väska
  • en walk-in-closet
  • hamburgare.. (men NEJ)

14.12

Träningsvärk efter pumpen igår.. (skönt! men också jobbigt). Min lön är slut (och nej jag har inte varit slösaktig) men med en svindyr hyra och svindyra räkningar en resa att delbetala (och okej EN klänning) så blir det såhär.. och philip fyller år.. varför kan han inte fylla år nästa månad istället?
 
Philip ska inte jobba natt längre nu. Både bra och dåligt. Min skönhetssömn kommer förhoppningsvis tillbaka och jag får dagarna jag är ledig fria så jag kan göra bra saker (typ städa och träna). Men philip blir mindre ledig, tröttare och grinigare och får mindre pengar.. Imorgon får vi nog reda på om vi får lägenheten.. och jag hoppas!


Fler bikinis

Dom här var ju också fina.. Alla kommer från Nelly.se föresten om ni undrar :) Den blå och den gröna ligger högst på min önskelista hittills!

image28image29image30

16.05

Oj, hade helt missat att ett nytt avsnitt av one tree hill kommer ut idag! Jag kommer att gråta..  har gråtit 3/3 avsnitt som kommit ut hittlls. Snart blir det nog 4/4. Jag kan inte hjälpa det! Älskar one tree hill! Can't wait!

Bikini

Ja, jag vet att det är långt kvar.. men en flicka måste väl få drömma? :D Tror jag gillar den blå mest.. vilken gillar ni?


image25
image26
image27

19.03

Nyss ätit lite mat.. fullkornspasta med fläskfilé, cremefraiche , svamp och soltorkade tomater. Första gången på länge vi åt pasta idag.. och det var så gott så gott. Nu när vi är klara med 3 veckorsperioden helt utan pasta, ris och potatis ska vi börja tillföra lite mer  kolhydrater som fullkornsprodukter i kosten så vi kan börja träna ordentligt.

Nu ska jag ut och powerwalka lite :P Det kändes bättre att gå ut och gå i lilla sörberge än i stan när det är mörkt ute måste jag ju säga.. paranoid som man är!

Ikväll blir det en lugn kväll med I huvudet på gynning och brothers and sisters. Kan hända att det blir lite säsong 5 av Nip/Tuck också.. det är mitt nya serieprojekt.. Om jag skulle förklara serien med två ord så blit det nog.. Plastikkirurgi och sex.. Rätt.. kul.

image21
 

02.59

Nämnde jag att min dygnsrytm är fucked up? Tur átt jag är ledig imorgon..

00.30

Nyss hemkommen från trevligt sällskap först på biteline och sen hos annika. Man märker ju att man blir äldre.. med tanke på att samtalsämnena låg på typ... barn, förlossning, lägenhet, inredning, förlovning.. Ja ni hör ju själva vad vi diskuterade. Även om det inte var att vi ville ha något av ovannämnda så bara det att vi pratar om det säger ju en del.. Men det var absolut trevligt ändå!

Ja, jag svek  mina principer och åt pizza idag, Men det var åtminstone 20%, så kom jag billigare undan iallafall! :P Och till veckan börjar en hård träningsperiod!

Nu ska jag se på desperate housewives.. medan philip och hans kompis sitter och spelar fifa.. sen ska jag sova. Börjar trots allt klockan 10 imorgon.

Lägenhet

Nu blev det så svårt.. Lägenheten var fin. Svart kakel i köket med rostfritt stål även på kylskåp.. Tapeten var väl inge vidare men det är ju bara att tapetsera om. Vita luckor som vi kommer (om vibestämmer oss) att lackera svarta istället..  Större hall än vad vi har nu vilket är bra. Fint läge.. på sommaren är det nog hur fint som helst. Alldeles vid parken och bäcken på fridhemsgatan..  MEN eftersom lägenheten är mindre än den vi har nu så tvivlar vi litegrann.. Lite rädd att man ska känna sig trängd nu när vi är vana vid denna lägenhet.. men så mycket billigare hyra.. och man kan ju göra jätte fint. Ja jag vet inte.. vad tycker ni?

23.56

Ja jag vet inte vad jag ska säga.. filmen var bra. Men den var inte superbra. Jag hörde till och med någon uttala orden 'värdelös'. Vilket jag tycker var att överdriva, för bra var den ju åtminstone..

Imorgon ska jag Nr 1: Ställa klockan på 12. (ja vårat dygn är helt messed up sen philip började jobba natt) Jag kan lätt sova till 14 iallafall.. när jag är ledig. Hemskt. Man blir helt mosig i huvudet och känner sig helt seg hela dagen. Anyways så ska jag ställa klockan imorgon eftersom vi ska Nr 2: kolla på lägenheten klockan 13. Håll tummarna för att den är alldeles perfekt så blir det en till inflyttningsfest!

Nr 3: Blir nog lite sen lunch och presentköpning till mikaela. Nr 4: (om lägenheten är braa) Sitta och kolla på inredningsgrejer och nya tapeter på internet. Nr 5: Ställa mig ordning för kvällen och hoppas jag får rikskuponger av mamma eftersom jag är i stort sett pank. Nr 6: Träffa upp tjejerna på biteline för att fira mikaela x antal månader senare. Men bättre sent än aldrig right? Nr 7: Bestämma mig för om jag är så jäkla duktig att jag ska äta fisk istället för pizza på biteline. Är det värt det? Eller bara över.. jobbat.. (?) Nr 8 får kvällen utvisa.

NU CSI Miami.


Semester

Idag har jag och philip bokat en tvåveckors charter till Alcudia. Förstår inte hur jag ska kunna spara så mycket pengar egentligen. Men det ordnar sig! Ett tag kvar dock.. 18 juli bär det av :) Ska bli så himla skönt.. vill bara sola, bada, äta underbar spansk mat, gå kvällspromenader på stranden och surpla fruktdrinkar hela dagarna!

Det som var lite roligt var att när philip skulle berätta för sin mamma och sa att han hade underbara nyheter så trodde hon att hon skulle bli farmor :P haha. Inte riktigt än kanske. Inte riktigt än på typ 5 år.

Ikväll blir det bio
We own the night med philip! Hoppas på att den är bra. Nu ska jag laga hemgjorda hamburgare med chilidressing och  fullkornsbröd + lite rostade morötter!

Flytt?

På lördag ska vi kolla på en bostadsrätt på fridhemsgatan 17 :) Det är en 2a på 65 kvm.. nyrenoverad, en fransk balkong mot bäcken och en vanlig balkong. 2700 i hyra och han vill ha ungefär 300 000 för den. Riktigt billigt, med lån stannar hyran på 3500 ungefär. Delat på två då. Anledningen till att vi kollar på lägenhet är för att det är ganska dyrt att bo där vi bor nu.. även om lägenheten är i superfint skick och ligger på ett bra ställe så blir det lite fattigt i slutet av månaden när jag bara jobbar 50%. Om jag dessutom ska börja plugga till hösten är en hyra på 6000 inte att leka med!

Det är en kille på mammas jobb ska sälja den så vi har första tjing ifall vi gillar den! Genast börjar man ju fundera på allt man vill göra och hur man vill det ska ut.. hoppas vårt bord och stolar får plats i den bara! Och att den är fin givetvis..

Retuschering

Alltså helt sjukt vad man kan åstadkomma! Kolla in det här!!

http://www.youtube.com/watch?v=8dJujKM635s

tv serier

Nu har jag plöjt igenom och kommit ikapp.. house, one tree hill, gossip girl, greys.. och snart desperate. Ja, jag har lite att göra när philip jobbar natt. Ja, jag är besatt. Ja, jag kollar hela tiden när nästa avsnitt ska komma ut fastän jag redan vet.. Dexter next?

image15image16

image17image18
image19

American apparel

Jag vill ha en tight miniklänning i vår/sommar. Jag är måttligt less på allt med a-linje.. även om jag tycker det är fint. Tänkte satsa på en sån här röd eller svart (eller kanske båda) med djup ringning i ryggen från American apparel. Perfekta festblåsan och sommarklänningen!


image14

pling

Alltså det finns en sak som jag är jätte rädd för. Och nu när philip jobbar natt och jag är alldeles ensam.. så känns det värre. Jag är mörkrädd.. jätte mörkrädd. Och då är jag inte rädd för typ spöken eller någonting sånt.. utan jag är rädd för typ.. mördare, inbrottstjuvar och våldtäkts män. En aning fjantigt kanske jag vet,, det var därför jag ville bo på våningen längst upp. Nu när vi bor på våningen längst upp så hittar jag andra saker jag är rädd för. Typ att.. brandstegen går rakt upp till vårt sovrumsfönster.. att vi har ett litet badrumsfönster man kan nå från balkongen.. och att någon ska plinga på och tränga sig in. Vad tror ni inte händer idag när jag är ensam? det plingar på dörren 21.15.. och jag blir livrädd (tillochmed överväger att skrika genom dörren och fråga vem det är), Jag tar iallafall förnuftet till fånga och öppnar dörren.. och det ärmin granne givetvis! Ingen mördare eller rånare.. men fortfarande så är jag lika jävla livrädd när jag är ensam.

great

JAg och philip är nu inne på vår 13onde GI-dag. Vi har kört ganska intensivt och inte ätit pasta, ris eller potatis på dom här dagarna. Inte heller godis, snacks, dricka eller mjukt bröd. (okej, har ätit mjukt bröd en dag.) jag längtar efter potatis... Det här är några av grejerna vi ätit:

-kyckling, kantareller och ruccola sallad
-squash lasagne med köttfärs
-fylld fläskfilé med pesto och salami + rostade grönsaker
-kyckling med blomkålsstuvning och vitlöks creme
- tonfisksallad
-kalkon sallad
-kräftstjärts och chiligrta med fullkornsris och raita
-kycklinggryta med mango och kokta morötter
--sojamjölspaj med champinjonstuvning och bacon+ sallad
-grillspett med god sallad och qinoua

Eftersom jag fullständigt älskar att laga mat så har det gått ganska bra hittills.. men nu börjar förslagen att tryta. Det som är bra med GI är ju att man får äta grädde, creme fraiche, kött, kyckling, fisk, ägg, nötter, olja.. osv.. så man kan ändå göra en god sås. Det gör det hela lättare. Det var sagt att vi skulle göra en 14 dagars intensiv period.. och det är därför vi inte ätit tillexempel fullkornspasta eller potatis överhuvtaget.. när dom dagarna är över ska vi börja lägga in lite sånt i kosten också. Anledningen till att vi har gjort såhär var för att vi behövde en rejäl avgiftning och bli av med allt socker och fett sug.


Vår tack.

ååh finns det något så underbart som när vårnyheterna börjar ramla in i klädaffärerna? Jag börjar redan känna suget efter att träna som en galning, bli brun, köpa nya somriga kläder.. bara ben.. vaxa benen... färga ögonfransarna (?), köpa nytt fräscht smink i vårens fina färger.. klippa mig.. färga håret, köpa ett par assnygga jeans och ett par ännu snyggare pumps.. Klänningar i massor.. städa lägenheten, vara frisk!; läsa alla modetidningar som finns.. och bli inspirerad..

Ja jag är rätt ytlig kanske... och ja, det är fortfarande vinter.. förmodligen ganska länge till. Och ja jag blir alltid såhär den här tiden på året. AND I LIKE IT

Vår tack.

going deep - again

I mars skrev jag ett inlägg efter jag sett på ett one tree hill avsnitt.. och nu gör jag det igen. Jag vet inte vad det är med det programmet men det gör så att jag gråter, bllr djup och insiktsfull..

Alla säger att man har hela livet på sig att komma på vad det är man vill göra. Vi är bara 20 år, det finns gott om tid. Men  Om man ska fundera halva livet så finns det inte så mycket tid kvar till det man verkligen vill göra när man väl kommit på det. Förstår ni hur jag menar?

Tiden går så fort.. jag minns så himla väl när vi lekte tigrar i lågstadiet på snöbergen vid skolan.. hur andreas tänkte slå mig med en bandyklubba på fritidfs.. hur mikaela slog hål i huvudet på mellanstadiet.. hur "trion" gjorde livet ssvårare för oss :P Hur jag och andreas undvek varandra så gott vi kunde för att vi båda ville göra slut först i 6an.. Hur han första veckan i 7an hamnade i slagsmål och det faktiskt för första gången inte var hans fel.. Hur vi jobbade med soaren med drama sara i 9an.. hur nära vi alla kom varandra den veckan. Hur jag, winlöf och smedberg alltid satt längst fram på matten.. hur jag hjälpte smedberg med ett prov så han faktiskt fick BÄTTRE poäng än mig! Hur jag slet med uppgifer i sista sekunden... Hur jag gick från g + på allt i 8an till vg + i 9an.. Hur första dagen var i gymnasiet.. Hur man först hatade enith för att sen älska henne, hur man så gärna ville att snälla solbritt faktiskt skulle vara en bra gymnasielärare.. Hur erik högberg var den bästa läraren jag någonsin haft.. Kära vänner.. Tiden går snabbt men ändå så långsamt.

Jag har alltid varit den personen som alla kommit till för att prata, Alltid varit den personen som burit på andra människors känslor.. och hur gärna jag än känt att jag varit tvungen.. så har jag aldrig yppat deras hemligheter. Mitt liv är bra och har alltid varit bra. Det är vad jag lärt mig. Jag har föräldrar som uppfostrat mig bra.. och jag har växr upp i en bra miljö. Jag har massor av vänner som jag älskar. Jag gick ut med hyffsade betyg från gymnasiet. Jag bor med min pojkvän som jag älskar mest av allt.. Även fast ingen trodde på oss från början.. inte ens jag,, men jag tycker vi har bevisat att man kan om man vill. Jag slet på Mcdonalds och lärde mig att jobba i ständig stress med för lite rast och lite lön.. för att sedan få jobb på ètt jobb jag stormtrivs med på MQ. Ett jobb jag trivts med så länge.. tills jag riktigt kommit på vad jag vill. OCh då kommer vi till det här igen.. att vi har hela livet framför oss. Jag vill läsa till psykolog. Jag har velat, men alltid vetat att någonting med psykologi vill jag läsa. Att dom nu startar ett psykologprogramm i östersund precis när jag tänkte börja plugga.. det tar jag som ödet. 

Om jag börjar läsa nu är jag klar när jag är 25.. legitimerad psykolog när jag är 26. JAG SKA komma in, och jag ska kicka ass. EFter det har jag hela livet framför mig att göra vad jag verkligen vill. Så ser jag på saken..  

psykologutbildning vs. PA utbildning

Jag har sånt jäävla problem med att välja vad jag vill läsa.. heeela tiden har jag velat läsa PA utbildningen.. http://www.miun.se/mhtemplates/katalogprogram____22285.aspx?KatalogProgramId=240. Men nu helt plötsligt ska dom ju starta ett psykologprogram i östersund också.. så nu har jag problem http://www.miun.se/mhtemplates/MHPage____30417.aspx?epslanguage=EN.  Jag har sån himla ångest över det här så jag vet inte vad jag ska ta mig till. PA= tre år, kan läsa första året på distans, behöver inte flytta, har varit förstavalet hela tiden, kan jobba samtidigt.. PS= 5 år, kan nog inte läsa på distans, kanske behöver flytta om man inet kan pendla(???), blir nog svårt att jobba samtidigt... MEN är också egentligen det jag är mest intresserad av att läsa..

what do to?