19.48

Med risk att bli lite full imorgon ska jag dricka vin, smirnoff ice och melondrinkar. Jobbar 12-17 sen blir det raka vägen hem till duschen, sminket och outfiten för att sedan hämta upp Sofia klockan 18. Vet inte riktigt hur det kommer att gå med tanke på att jag kan vara rätt seg ibland.. men jag får skynda mig!

Funderar på om jag ska orka kliva upp och sola innan jag börjar.. men det är tveksamt. 


15.30

Tiden går så snabbt..  men ändå inte på nåt sätt. På nåt vis var högstadiet alldeles nyss.. men på ett annat så känns det som en evighet sen. Samma sak med gymnasiet.. och studenten. Känns som att den här tiden är den svåraste tiden i hela livet.. man ska komma på och upptäcka så mycket.

Ska man jobba? Ska man plugga? och isåfall VAD ska man plugga och vad ska man jobba med? Man träffar många nya människor.. knyter nya kontakter.. nya vänner.. samtidigt som man kämpar febrilt för att inte tappa sina gamla.. Vi flyttar hemifrån.. vi flyttar till andra städer.. vi flyttar ihop med våra pojkvänner.. vi jobbar eller pluggar olika tider. Ingen kan säga att det är lätt.  Alla hittar nya intressen.. alla tycker helt plötsligt om olika saker. Vi växer upp.. och även om  vi inte vill inse det själva så blir vi faktiskt mer och mer vuxna för varje dag som går. Men även om man intresserar sig för olika saker.. så är det ändå de vänner man har kvar när man förändras som är dom riktiga vännerna.

Det är just därför man måste kämpa lite för sina vänner.. jag tror vi alla ibland kan känna att det inte känns som förut.. att man är utanför. och att ingen bryr sig om det man har att säga.. men det är faktiskt tillåtet att gilla olika saker och bara alla är öppna och villiga att lyssna på varandra så kan vi faktiskt lära oss ganska mycket.. Det skulle vara allt för synd att missta alla sina gamla kompisar bara för att man växer upp och förändras för det gör vi ju allaihopa! Jag tycker om er alla oavsett om ni gillar kläder, sport, inredning, mat, trender, smink, dans, bilar, datorer.. you get my point.. Ni är viktiga för mig.

22.35

Att jag igår glömde att ladda hem one tree hill är för mig helt obegripligt.. måste se det på en gång när jag vaknar imorgon!

Har inte varit sugen på att gå ut på hu rlänge som helst.. men på lördag ska det faktiskt bli riktigt roligt! Ska först fira av sofia som jobbar sista dagen imorgon.. vi ska överaska henne med lite smått och gott. Sedan blir det utgång och jag som är rätt dålig på att planera.. har faktiskt redan bestämt vad jag ska ha på mig. Kommer bli lite rockchick känsla i think :)

systrar i jeans

okej, den här filmen som går nu på 3an.. systrar i jeans. Jag inser att den är totalt urlöjlig.. men dock så gillar jag urlöjliga tjejfilmer. Har bara sett en kvart än så länge.. men det börjar ju bra med  unga Serena från gossip girl, Betty från Ugly betty, Rory från gilmore girls och.. någon jag inte vet  ;)

image45

Sundsvalls gatufest 25/40 artister klara

  • Gary Moore
  • The Ark
  • Mando Diao
  • Amy Diamond
  • TIngsek
  • Escobar
  • Hardcore Superstars
  • E.M.D.
  • Petter
  • Millencolin
  • Adam Tensta
  • Mange Schmidt
  • Soilwork
  • Timo Räisänen
  • Hästpojken
  • Jill Johnsson
  • Crash Diet
  • Vincent
  • Sven-Ingvars
  • Evergrey
  • Patrik Isaksson
  • Motoboy
  • Elin Sigvardsson

  • Vilka vill du se?


    18.37

    Idag har jag klippt mig, ätit lunch med pappa, fikat med beggan, mikaela och viktoria, lyckats köpa en snygg hög jäkligt tight svart kjol med dragkedja från Monki. (visat bild tidigare) + att jag köpt ett par skoor. Jag har även hittat världens snyggaste lila Filippa K klänning.. synd för mig att jag inte har råd att bli 1200 kronor fattigare den här månaden pga en klänning.. om den är kvar nästa så kanske..

    Nu blir det nya Rambo.

    Skor

    På tisdag öppnar scorett i birsta.. hoppas på några schyssta öppningserbjudanden.. (jag har presentkort!!) Helst på någon av dom här..



    19.58

    Idag har vi varit så duktiga! Vi har rivit ur alla smutsiga kläder i garderoberna (som vi lagt på golven för att gömma) Vi har tömt ut den proppfulla tvättkorgen.. och vi har tagit ut all blandad smutsig tvätt ut tvättmaskinen (som vi har lagt där för att gömma). Vi har lagt allting på en STOR hög på golvet.. jag har ett bildbevis men orkar inte ladda upp nu, det får bli senare. Sen har vi sorterat i 100 olika högar känns det som.. -handdukar -lakan -vit 60 tvätt -svart 60 tvätt - svart 40 g tvätt, vit 40 g tvätt, vita skjortor, svarta skjortor, plagg som inte får tvättas med något annat plagg, 30 graders plagg.. JA ni ser ju själva. Det är MYCKET tvätt. Sen har vi stoppat dessa i sopsäckar så dewt blir lättare att bära ner och tvätta.. 3 högar är klara..  4 högar återstår. SOpsäckarna tog slut.. så det ligger 4 stora högar mitt på golvet i lägenheten. Det vi har märkt efter att gjort det här är hur orimligt mycket kläder vi egentligen har.. så det blev en sopsäck vi ska slänga också.

    Men det känns skönt, det känns skönt att vi har tagit tag i det här! Det känns skönt att det är lön imorgon. Det första jag ska köpa är en gul t-shirt i strl L så jag kan ha den till leggings och tjocka strumpisar med ett svart lackskärp i morgon när jag jobbar.  

    Vår

    Härligt det här med vårkänslor när solen skiner och man kan gå ut utan att frysa. Nackdelen med att jobba i klädbutik (och fördelen) är ju alla snygga vårplagg som kommer in! Tydlig trend i vår är blått, rosa, citrongult, rött.. mycket färg helt enkelt. Sen har vi det här med blommigt.. vissa gillar det.. andra inte. Jag tycker det är snyggt att bära blommigt och bryta av det med lackskärp, skinnjacka, svarta strumbyxor och så vidare för att få det lite tuffare. Funderar på en blommig kort klänning från Rules By mary.. men har så svårt att bestämma mig. Det blir även mycket jeans i vår.. vi kommer få in världens snyggaste korta jeansjacka från miss sixty som jag bara måste ha..

    Andra som överaskar tycker jag faktiskt är Monki. Här är några godingar jag hittat: Snyggt att ha body under höga kjolar.. slipper man tröjor som korvar sig under kjolen.. älskar den blå färgen. Den höga kjolen är snygg och enkel men ändå tuff med dragkedjan! Den lilla ljusblå klänningen är supersöt.. jag som älskar mini klänningar. Har lite svårt för kavaj..  det är också är nåt som kommer tillbaka nu.. men en kort kavaj med uppkavlade ärmar kan jag tänka mig skulle passa in i min garderob :) Älskar trekvartsärm.. borde vara det på allt enligt mig! haha


    19.14

    Nyss bokat in en klipptid på Jess på tisdag! Gud så skönt det ska bli. Ska dock inte färga håret för det känner jag inte att jag vill lägga mina stackars pengar på när det faktiskt blir helt okej när jag gör det själv också. Jag försöker bli lite mer ekonomisk ;) Jag är sugen på något nytt igen nu.. men jag vet inte riktigt vad. Får se om dom kan komma på nåt bra åt mig.





    barbord

    YES! Sandra var lite smartare än mig och löste mitt problem! Jag hade ju bara kollat på barborden på IKEA som är färdiggjorda! Egentligen har dom ju flera olika skivor att välja mellan och sen sätter man bara på ett ben som också finns att köpa där själv! Underbart. Enkelt, snyggt och billigt!

    17.14

    Idag har jag och philip fortsatt att kolla på tapeter till nya lägenheten.. vardagsrummet är bestämt.. där blir det en fototapet som fondvägg och ljusgrå väggar resten. I hallen blir det förmodligen en svartvit tapet vi har kollat ut idag.. i sovrummet en brunguldig och i köket.. ja köket är svårt. Jag har kollat ut en grå-silver-metallic tapet som jag vill ha som fondvägg i köket.. tycker det skulle passa till stengolvet..men philip är inte lika säker på den som jag! Så vi får se hur det blir.

    Någon som vet någon affär eller varuhus som har snygga barbord för ett hyffsat pris? IKEA har det inte iallafall.. bara fula. Dom hade ett snyggt för ca 2 år sen som bestod av en träskiva som man satt fast i väggen med en helt vanlig stål stång som enda ben. Enkelt och fint. Det ska vara för fyra personer! Anyone?

    Nu blir det one tree hill! So long..

    22.48

    Eftersom jag och philip varit sjuka hela helgen så hade vi sjukt mycket disk i lägenheten.. och då menar jag.. sjukt mycket. Det luktade gammal mat i lägenheten.. jobbade till 8 idag och såg inte fram emot att komma hem och städa efter en lång dag.. När jag öppnade dörren kände jag lukten av.. YES! Philip hade diskat och städat hela lägenheten så den var skinande ren! Han är ju för underbar.


    Famous






    el musico

    De flesta vet nog att enda sen jag var typ 12 år har jag bara lyssnat på rnb och hiphop.. förutom när jag festar då.. då lyssnar jag på all.. festmusik? Men nu har jag upptäckt att när jag tränar behöver jag en helt annan typ av musik som jag aldrig annars lyssnar på.. och ja listen for your self. Det här går jag igång på när jag tränar:


    Dagens middag

    Idag blir det något lättlagat men ändå lyxigt.

    Fläskfilé
    Creme fraiche
    Vermont
    Gröna oliver
    Salt, peppar
    grönsaksbuljong
    Potatis


    Stek fläskfilén i skivor - salta och peppra - lägg på sidan
    Häll i ca 1 dl vermont (martini) i stekpannan - koka upp - tillsätt en grönsaksbuljong och ca 3-4 dl creme fraiche. Lägg i fläskfilén i såsen - smaka av - salta och peppra - skiva gröna oliver och strö över.

    Servera med pressad potatis och en god sallad.

    Den här här rätten är så himla simpel men ändå riktigt god. Jag gillar vanligtvis inte oliver men i den här rätten är det supergott och smaken blir inte så frän.

    13.38

    Och så var man sjuk.. både philip och jag.. trodde jag kunde jobba bort det med vitaminer och akutpiller men det gick inge vidare. Hoppas på att jag blir frisk fort nu bara!

    Imorgon är det tänkt.. (hoppas att vi mår bättre) att vi ska åka till nya lägenheten och mäta alla rum så att vi kan åka och kika och kanske beställa tapeter och golv! Jag vill!

    Hade velat gå på Vincent på stadshuset ikväll.. men jag har knappt några pengar kvar och mår som sagt inte så bra. Men alla som ska dit får ha det så trevligt ;)



    Strejken över!

    Manusförfattarnas strejk i hollowood är över.. Snart blir det gossip girl, desperate housewifes.. och greys anatomy igeen! Kom igen.. skynda skynda!


    Happy valentine

    Alla hjärtans dag.. finns många som dissar denna dag. 'Man ska väl visa kärlek varje dag?'' Ja självklart ska man det! Men är det inte lite mysigt att det finns en speciell dag då man får tänka på kärleken lite extra? Jag tycker inte att det skadar iallafall. Jag har alltid  varit mycket för traditioner och jag vill fira allt man kan fira :P 

    Ikväll ska (hör och häpna!) Philip och fredrik laga middag till mig och katrin. Philip kunde som sagt inte ens.. koka potatis för några månader sedan. Så även om det inte blir några stordåd så tycker jag att det är så jäka gulligt av dom att dom vill försöka. Perfekta alla hjärtans dag presenten. (sen om man råkar få blommor och choklad också så skadar det ju inte) ;) 

    Ska snart kila iväg och köpa lite smått och gott jag också :) Ha en underbar dag! Om det är med goda vänner eller med sin kära kvittar! 
     

    12.56

    Ont i halsen och bihålorna.. men känns lite bättre idag så jag hoppas verkligen det går bort. Har inte tid att vara sjuk! Har ju nyss börjar komma igång med träningen igen.. men jag ska ut och gå alldeles snart iallafall. Så himla härligt väder ute nu.

    Mitt nya tv projekt är heroes.. har snart sett hela första säsongen.. det är faktiskt riktigt bra. Det enda som är jobbigt är att jag drömmer massor av superhero drömmar så jag vaknar hela tiden på natten.. haha.

    Nej nu måste jag slänga alla kakor och bullar som är kvar sedan philps födelsedag.. annars kommer vi äta upp dom. Det här stod på menyn när jag lagade maten iallafall :

    Förrätt - vitlökssmörsbaguette med skagenröra
    Huvudrätt - Senapsmarinerad oxfilé med chili/vitlöks/mozzarella gratinerade bakpotatishalvor + smördegsrullar med kantarellstuvning
    Efterrätt -  Chokladtårta

    Inte nyttigt någonstans som ni kanske ser.. och jag orkade äta väldigt lite.. även om det var sjukt gott. Förmodligen pga att magsäcken inte är van den mängd mat längre. Man måste ju få lyxa på en födelsedag :)

    20.41

    Tänkte visa er på ett ungefär hur jag vill att vår nya lägenhet ska se ut när det gäller tapeter.. Har förälskat mig lite i alla tapeter som har lite metallic känsla i sig.. som ni kanske ser.. ingenting som är bestämt ännu men det är i den här stilen jag vill ha fondväggarna..



       


    13.10

    Nyss sett ett nytt avsnitt av one tree hill.. alltid lika bra. Nu ska jag äta lite mat och ställa mig i ordning och sen ska jag och sara åka på IKEA en sväng och kika lite. Hon skulle köpa köksstolar och jag ska kolla ut vad jag och philip ska köpa till lägenheten.

    Jag vill åka och sola idag.. har inte solat sen i somras.. och det SYNS. Jag vill inte sola på hösten och vintern.. känns så onödigt med tanke på att det faktiskt är skadligt för huden.. men alltså jag tror alla har känt så som jag känner mig nu.. likblek och hemsk.. och inte liksom snyggt blek.. utan ser-ut-som-man-är-dödssjuk-blek. Hörde att dom höjt fr¨n 7min till hela 10 min i ståsolariumen på två bleka.. jag håller typ på dör av värme efter 7 minuter så det blir nog inga 10 för mig iallafall.. dom har dessutom nyss bytt rör.  Har beställt ett knallblått fodral från AA och knallblått kombinerat med likblek funkar nog inte så bra..

    och btw.. det regnar ute.. kul..

    17.08

    Nödvändiga  matriella Saker alla flickor borde ha (enligt mig):

    -Mascara, rouge och läppglans (Nu menar jag givetvis inte JÄMT, men bra att ha tillgängligt för att pigga upp tröttansiktet lite)
    -Ett par snygga stuprörs jeans
    -Ett par svarta byxor/jeans.
    -Ett par strumpbyxor
    -Ett par svarta pumps
    -Ett par svarta stövlar
    -Snygga vita sneakers
    - Lilla svarta klänningen
    -Vitt och svart linne
    -Ett midjeskärp
    -En väska av något slag

    Ja, det var nog det. Perfekta basgrejer. Man borde satsa mer på dessa grejer.. för med olika accessoarer till så kan man fixa många olika stilar. Jag köper alldeles för mycket saker som inte är basiga.. som man använder högst en säsong (vår, sommar, höst eller vinter) och sen ligger det bara där.. knappt använt.. hur mycket som helst.. i regnbågens alla färger..  helt oekonomiskt..



    15.31

    Sådär ja. Nu har jag lagat middag till philip som han kan äta när han kommer hem. (nej söthuvudet kan inte laga mat själv) Det blev rostade grönsaker med feta ost och kycklingfilé. Det var ji så att man blev rätt sugen på att äta själv. Men jag antar att jag kommer få något gott hemma hos mamma och pappa med. Jag och mamma ska nämligen baka bullar och kakor till philips födelsedag idag. Kan dock inte berätta vilka sorter för då kommer han tjuvkika här..

    14.44

    Jag läser ganska många bloggar dagligen.. de som jag läser ofta måste ju tilltala mig på något sätt.. så jag tänkte att nån av dom kanske tilltalar er också?  Kommer inte skriva upp mina vänners bloggar för jag antar att ni redan förstår att jag läser dom dagligen.

    Här är några av dom andra:

    Katrin Schulman, stureplan.se, började läsa hennes blogg när Alex Schulman slutade blogga. Hon är rätt skön ibland. Handlar om hennes liv, träning och bantning, utdömning av stureplan och tjejer med blont hår och stora bröst.. men tro inte att honinte är smart, för det är hon. So it seems anyway.

    Elita Löfblad, modell och diverse. Egentligen vet jag inte om hon skriver om så mycket intressanta saker. Men hon är snygg! Det är roligt att kolla på bilderna och så. Jag vill också ta smokin hot bilder, det skulle vara kul.

    Amanda, helt vanlig tjej egentligen. En av 'modebloggarna' jag läser. Även om hon skriver om mycket annat också. Hon har även en blogshop där hon säljer lite roliga grejer såsom kläder, skor, peruker, lösögonfransar, party grejer..

    Izabella, också helt vanlig tjej som jag finner underhållande.

    Delinda, I love it. En tjej som skriver anonymt om sitt liv.. rik överklass tjej från sthlm som festar, har ätstörningar, berättar om olika killar och så vidare.. lite gossip girl känsla. Om ni klickar in på henne börja från första inlägget och läs er framåt (eller bakåt eller hur det blir). Man vet inte om hon bara hittar på allting eller om det faktiskt är sant. Either way its entertaining.

    Bingo Rimér, what to say? Ni vet ju vem det är. Skriver lite om allt möjligt. Moore, träning och hans liv.

    Nu orkar jag inge mer.. det är fler. Men nu har ni några att underhålla er med iallafall ;)


    Lista



     

    Matvanor:
    Bästa maträtt?
    Finns så mycket gott.. men en perfekt tillagad oxfile bit med någon god sås och hasselbackspotatis/potatisgratäng är ju aldrig fel.
    Lagar du maten hemma? Ja
    Bästa dryck? Vatten
    Hat dryck och maträtt? Proviva.. gröt.. 
    Bästa alkoholdryck? beror på tillfället. Vitt vin eller smirinoff ice
    Använder du smör på smörgås? Yes, om jag inte har tillexempel philadelfia på.
    Smågodis eller färdiga påsar?  Smågodis.. men gillar inte godis så mycket. Är mer för chips och dip eller ostkrokar.. tyvärr.
    Favoritglass? Ben & Jerry´s chocolate fudge brownie
    Mjölk, juice eller vatten? Beror på tillfälle


    Shoppingvanor:
    Hur mycket shoppar du för varje månad?
    Det vill jag inte ens gå in på.. jag försöker dra ner och det har jag gjort också.
    Har du mer skor än kläder? nej
    Har du mer än 5 par skor? ja
    Har du fler än 5 klänningar? ja
    Favoritplagg? Kort klänning eller hög kjol. Dock sugen på nya jeans nu till våren.
    Hatplagg? Öh..toppar som är för korta så man ser magen.
    Plagg/trend som du tror på mycket till våren/sommaren? Väldigt mycket blommigt.. gärna som man mixar med lite tuffare stil som skinnjacka, lackskärp..
    Plagg/trend som du inte tror på till våren/sommaren? Tror inte så många kommer köra på vida jeans och hög midja.. inte i sundsvall iallafall.

    Arbete, utbildning:

    Jobbar eller pluggar du? jobbar på MQ.
    Vad vill du bli? något inom psykologi
    Trivs du med ditt jobb/din utbildning? ja, men vill ändå börja plugga.
    Är lönen viktigast?
    nej arbetskamraterna. Men det skadar ju inte med en saftig lön.. 


    Boende:

    Lägenhet eller hus? lägenhet ett par år framåt.. hus när man skaffat barn och så.
    Framtidsplaner med boende? Tar det som det kommer. Flyttar ju snart igen.
    Litet eller jätte stort? Inte trångt.. men inte så stort så myshetsfaktorn försvinner.
    Drömboende? Ett snyggt hus som man varit med och bestämt hur det ska se ut enda från början. Gärna jacuzzi och pool. Och givetvis en walk-in-closet!
    Landet eller mitt i stan? Utanför stan men ändå nära till shopping och uteliv.
    Mysigt eller sterilt? Mysigt men stilrent.

    Uteliv:
    Tycker du om att dricka dig full? Ja ibland :P
    Hemmafest eller krogen? Alltså det är ju aldrig någon som har bra hemmafester. Ska vara att förfesterna alltid är bäst då.
    Sprit, vin, cider eller öl? Vin eller cider, någon drink sådär ibland.
    Dansa eller sitta? Dansaa (om jag är onykter)
    Favoritkrog? Ja här hemma är det väl stadshuset antar jag.


    23.01

    Vi fick lägenheten! 1 maj flyttar vi utoch flyttar in, 1 april får vi förhoppningsvis tillgång till den så vi kan börja tapetsera och så. Kanon. Nu vill jag välja tapeter och golv och beställa lite nya möbler! Synd att jag jobbar hela helgen..

    Nyss varit på bio och sett National Treasure 2. Helt godkänd. Jag har även jobbat lite idag.. helt dött.. och shoppat en födelsedagspresent till philip!

    Även att hyresvärden hade sagt till nån tjej som ska kolla på vår nuvarande lägenhet att hon kunde ringa på när som helst om det lyser i vår lägenhet för att titta på den? DÅ innebär alltså det att man inte kan ligga och slöa hur som helst? Man måste liksom alltid vara redo för besök? och ha städat? Det här gillar jag inte. Fel att ringa och boka en tid eller nåt?


    10.45

    Nu har jag klivit upp 9 och 10 t vå dagar i rad! Mest för att jag har blivit tvingad pga tandläkare och hyresvärd.. (som inte kommit ännu dessutom!) Men jag ser det ändå som framsteg. Så  fort hyresvärden dyker in och ska kolla vattenledningarna så ska jag ut och löpa. Det är sol och allt. (typ)

    Igår sa jag upp lägenheten och idag får vi veta om vi får den andra. Så håll tummarna nu annars blir det akut letning av lägenhet i 3 månaders tid.

    Jag lider av allvarlig shoppingabstinens föresten.. Vi får in så fina saker varje dag och jag vill bara köpa allt! Tänk er då hur det är när man inte får köpa nåt? Det är hemskt mina vänner. HEMSKT