11.50

När man inte orkar stressa.. jag börjar jobba om en timme. Precis i denna stund ligger jag under philips täcke i soffan och gör absolut ingenting. Jag MÅSTE tvätta håret innan jag åker.. och nu ringde mamma och berättade att det är -12 ute och jag har ju ingen motorvärmare i. Nej gott folk, nu måste jag ta tag i detta!

23.30

Nu har jag precis skrivit inköpslistan till nyårsafton! Vi blir några stycken hemma hos oss i år.. det ska firas med fördrink + snacks, trerätters middag och efterrätt. Självklart blir det också vickning efter tolvslaget :) Tror att det kommer att bli en supermysig kväll :) Imorgon efter jobbet ska det handlas!

Jobbar måndag och tisdag denna vecka, dock inga superlånga pass = sköönt. Hela onsdag förmiddag kommer att tillägnas till att förbereda allt som går att förbereda inför kvällen.

Vad ska ni hitta på på nyårsafton? Blir det god middag med familjen, fest någonstans, eller som för mig; middag, spel och vin med vänner? :)




(Bilden är knäppt nere vid hamnen förra året)

12.15

Igår åkte vi en sväng på birsta.. det skulle vi inte ha gjort. Lätt upprörd bilförare som jag är så höll jag på (läs: fick) att få ett utbrott på alla bilar och förare som inte visste vad dom höll på med. Ett exempel var när vi skulle parkera och folk har ställt sig i så många rader att man bara kan köra åt ett håll. Det kom bilar från mitt håll och det kom bilar från det andra hållet så man möttes och inte kom någonstanns. Vid ett tillfälle när det blev såhär så körde jag in lite på sidan så bilarna skulle kunna komma förbi, men tror ni att bilen bakom flyttade på sig? Näe.. så där stod vi helt stilla bara för människan inte flyttade på sig! Vid den här tidpunkten var jag en aning irriterad så jag vände mig om och vinkade vilt så hon flyttade på sig.

Väl inne i birsta ska vi inte tala om! Det var säkert mer än dubbelt så många besökare som innan jul. Helt sjuukt! Jag köpte iallafall en par träningsskor på stadium.. 1399 gick dom egentligen loss på men efter avdragen mellandagsrea rabatt (25%) och mitt presentkort så fick jag bara betala 400, så det kändes ju riktigt bra :) Nu har jag inget att skylla på längre, nu ska det bli träning!

På kvällen kom Johan och Evelina hit och vi såg på Babylon AD. Den började väldigt bra men slutade väldigt dåligt så jag vet inte vad jag kan ge den för betyg.. 5/10 kanske.

Nu ska vi ställa oss i ordning för att åka till philips kusiner på middag!

20.50

God jul allihopa! Hoppas att ni har haft en lika bra jul som jag har haft med familj och vänner. Utgången igår blev också väldigt lyckad! Däremot så har något hänt med min käke..  för 5 dagar sen bet jag snett och sen dess har jag haft fruktansvärt ont på högra sidan. Det gör inte ont hela tiden, utan när jag råkar tugga snett, nysa eller gäspa.. men det har iallafall varit överenskommligt.. tills nu det vill säga. Idag har också den vänstra sidan börjat knäppa och hoppa och nu kan jag nästan inte öppna munnen längre. Någonting är ju definitivt fel! Får bli soppa resten av helgen.. på måndag blir det akut tandläkaren!


00.25

Okej.. förlåt, men jag är hemskt uttråkad.

Mina 6 favoritprogram:
-
Greys anatomy
-Gossip girl
-Greek
-90210
-one tree hill
-criminal minds

6 saker jag gjorde igår:
-
Jobbade
-Åt hemgord pizza till lunch
-Slog in julklappar
-Såg på 3 how i met your mother avsnitt
-Åt en majskolv
- Drack te

6 favoritrestauranger i din stad:
eh jaha.. det är typ vad som finns. haha.
- Saffran (men bara om man äter tapas)
-Oscar (omman vill ha nåt gott grillat men inte är ute efter en smakupplevelse)
-Invito (bättre nu än förut)
- Chaow praya river (absolut bästa jordnötsåsen i hela världen)
-...

6 saker på min önskelista:
- Resa (eller pengar till resa)
-Svart kuvert väska med dragkedjor (mq)
-Mini plattång
-Stor sminkväska med många fack
- Underkläder från change
-En bra bok

23.05

På måndag klockan 11.00 släpper dom 70 till förköpsbiljetter till stadshuset (juldagen).. ifall någon är intresserad :)

10.25

På schemat idag:
1. Åka till Birsta och köpa de sista julklapparna
2. Hämta ut min bok
3. Göra julgodis
4. Se på en bra film och mysa.

Appropå film så såg jag seven pounds med Will Smith igår.. kan inte riktigt bestämma mig vad jag tyckte om den. Lite virrig i början men i slutet förstår man allt. Sorglig. Fin och fruktansvärd. Jo, rätt bra var den nog ändå.

14.40

Nu ska jag sätta igång med den sista städningen inför julen, är inte allt för mycket att städa faktiskt.. så det går nog hyffsat fort. Måste dock införskaffa mig en pärm för alla räkningar och lönebesked, för som det är nu så ligger allt i en låda huller om buller.

Mamma och pappa kommer hit med min julgran idag (plast då jag är allergisk OCH inte orkar dammsuga så ofta). Förra året var det guld och rött som gällde.. men detta året blir det silver. Det blir också en silver klänning på nyårsafton! Här får ni se den svarta.. min är silvrig med svart band,


17.15

Idag sov jag till klockan 12! Herregud det var länge sen jag sov så länge.. och det märks på huvudvärken. Har inte gjort så mycket idag alls är jag rädd, plockat undan lite och plockat i/ur diskmaskinen. Igår slog jag in lite julklappar.. ett tips - köp INTE papper från lagerhaus. Går sönder i alla hörn och dessutom lossnar färgen.. riktigt irriterande. Men nog om det! Idag fyller madi padi 21 år (Grattis!) och snart ska jag åka till hennes och jonas nya lägenhet för att fika lite!


14.50

För er som inte inser hur mycket tvätt jag faktiskt har att göra med här.. så kan jag ju berätta att jag är nu inne på maskin 5 och 6.. det krävs nog minst 4-5 maskiner till efter detta innan jag kan öppna garderoberna på ett vettigt sätt igen.. om ni undrar hur i hela helveta detta kunde hända så kan jag berätta att
1. tvättkorgen blev full och vi vill ju inte ha en överfull tvättkorg (TVÄTTA borde ha kommit upp i våra huvuden här)
2. Vi skulle städa innan vi fick besök och upptäckte till vår förtvivlan hur mycket smutsiga kläder som låg på golvet i sovrummet (som inte får plats i den fulla tvättkorgen) Dessa kläder hamnade då i botten av våra garderober.
3. lådan i hörnet med kläder som stått där sen vi flyttade in.. (med kläder som borde slängas) Har sakta men säkert fyllts på tills det inte ens syns att det finns någon låda där under.. 

Men nu mina kära vänner är dessa tider snart förbi och jag hoppas att vi kan lära oss av detta misstag (ännu en gång)  

12.20

Jag har sjkt mycket tvätt! När jag ska tvätta så lägger jag först allt i en hög på golvet.. sen tar jag det jag ska ha i omgångar. Nu är det en kraftigt stor hög på golvet kan jag meddela.. jag uppskattar det till tre fyllda tvättkorgar ungefär. Tur att jag har tvätt tid ända till 22 ikväll.. för här kommer det tvättas på hög nivå! Siktar på att lägenheten ska vara skinande ren utan tvätt ikväll.

Imorgon ska jag köpa klart de sista julklapparna hade jag tänkt.. får se hur det går! På fredag inträffar ¨vårt årliga julgodisbak hemma hos mamma och pappa. Egentligen på fel dag men det får gå ändå. Denna gången blir det knäck, knäckbräck, wienernougat, tryfflar med baileys och någonting mer med marsipan som vi inte bestämt oss för ännu.


Lördag, söndag, måndag och tisdag kommer bestå av kraftigt många paketinslagningar på jobbet.. och sen är det julafton! Helt sjukt!


17.02

Philip och tobias sitter och spelar ps3.. jag är uttråkad. Nu tänker jag åka och köpa en bunt med tjejtidningar och nötter och sen sätta mig i soffan med en kopp vintersaga (te) och mysa!  Det är nog bland det bästa jag vet när man har tid att göra det..

Imorgon ska jag köpa julklappar! Det enda jobbiga är att jag skulle behöva ta mig till birsta.. men orkar jag kliva upp och skjuta P 6 på morgonen bara för att få ha bilen över dagen? Det är mycket tveksamt..

11.55

Arbetsanalys seminarium och intervju 1 avklarad. Tenta tre godkänd! Känns väldigt skönt. På fredag blir det julfest med jobbet, på lördag eventuellt middag och bowling med jujútsun.. inte bestämt mig ännu. Jobb lördag och söndag. Måste hinna handla klart mina julklappar nån dag också.. eftersom jag jobbar dagarna innan jul.

Nu blir det lunch och private practice!

13.00

Min födelsedag blev kanon! Super fina presenter och riktigt bra sällskap :) Tårtan blev uppskattad, dyrt glas "slängdes" iväg (av mig själv), roligt med kapten kid (även om det säkert gick en halv vinare på bara en omgång för mig). Idag känns det inte svårt alls.. konstigt ;) Mycket dans! Och jag avslutade kvällen med att åka taxi med philip förbi driven på mcdonalds och sen hem.. (han stängde av taxametern!)

Med andra ord en riktigt bra dag och kväll!

Igår var jag i östersund och nu har jag precis skrivt klart vår arbetsanalys som ska vara inlämnad 14.00. Den blev grym! Känns det iallafal som.. nu blir det frukost (opps) och sen ska jag skriva några intervjufrågor till morgondagens intervju. Bara två dagar kvar i östersund.. sen får man vara hemma till vecka 3!



17.30

Idag har jag och philip varit på stan och en snabbis på birsta.. hittade dock inget att ha på mig imorgon så vi får se vad det slutar med! När jag kom hem satte jag igång med att göra två tårtor till imorgon, en till släkten och en till vännerna. Det blir en liten variant på idas kladdkaka med nutella.. jag har gjort den mer "tårtig" och lagt till ett maränglager och grädde. Ganska mastigt med andra ord! Men det är så det ska vara när man fyller år.

Nu ska jag hoppa in i duschen då Philip ska bjuda mig på Invito ikväll!

Ses imorgon!

16.50

Igår efter jag kom hem från skolan var jag hos Emma med de flesta på jobbet och blev bjuden på glögg, pepparkakor med  ädelost och lussebullar. Hon hade fått det väldigt mysigt i lägenheten. Sen fick jag också blommor och presentkort på bodyshop eftersom jag fyller år.. väldigt snällt! Det hade dom absolut inte behövt.

Idag har jag pluggat lite med Bella.. gjort klart vår platsannons som ska vara klar till veckan. Efter det gick vi en sväng på stan och jag köpte en julklapp till brorsan, så nu har jag köpt 3 julklappar! Har ungefär 5 kvar, varav bara tre "riktiga". Två till Philip och en till mamma.. sen blir det nåt litet till Filip och Casper bara. Känner mig redan ruinerad.. men det är roligt att ge bort julklappar så det är smällar man får ta!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, äta lax med gräslöksås och en god sallad, kanske städa undan lite och se på private practice och du är vad du äter.

15.15

Snälla tomten... någon av dessa armband får gärna bosätta sig på min arm! (Från Swarowski.)